Ny forskning: Att resa gör dina barn smarta!

Nya upplevelser stimulerar hjärnan.Vill du att ditt barn ska bli extra smart? Ge så inte leksaker – utan resor. Resor främjar utvecklingen av barnens hjärnor, hävdar ledande experter på området. När

När dessa system aktiveras i din och barnens hjärnor triggar de kemikalier i hjärnan som ger känslor av välbefinnande, dämpar stress och aktiverar känslor av värme och generositet mellan familjemedlemmar. Forskningen är gjord av psykoterapeuten Margot Sunderland, utbildningschef vid The Centre for Child Mental Health i London, där hon skriver om upptäckten i en artikel i The Telegraph. Hon menar att man alltså stärker barnens upptäckarlust (sökandesystemet), en viktig källa till en gott liv, samt deras lekförmåga (leksystemet) när de är på resande fot. Detta skulle ge barnen senare i vuxenlivet bra färdigheten att kunna leka med idéer, en färdighet i kommande arbetsliv.

Men du behöver inte åka så långt för att trigga dessa system i hjärnan. Framförallt inte med små barn, som upptäcker världen varje dag för första gången. Leken tränas nämligen varje gång du låter barnet rida på din rygg, kittlas eller när ni bygger sandslott på stranden tillsammans. Sökandet startar varje gång ni gör på upptäcktsfärd tillsammans, kanske i ett skogsområde, i någon ny stad eller på en strand. (Källa Expressen)

Vill ni förbereda era barn på resan?

Tips: Vill du förbereda dina barn på den resan ni är på väg att göra? Berätta för barnet var ni ska, visa bilder och kanske filmer på youtube för att förbereda dem på resan.

En familj som valt att resa med sina två barn, 6 år respektive 8 år är youtubersfamily The Swedish Family. Följ deras äventyr på deras youtubekanal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *