5 tips Resa med nöjda barn

En lyckad familjeresa kräver lite planering. Hungriga och trötta barn kan slita ut vilken förälder som helst. Här kommer våra tips på hur du får nöjda barn på resan.

1. Låt dem vara med vid planeringen

Ska ni göra en familjeresa, så ska såklart barnen vara med och planera resans tripp. Är ni en äventyrlig familj som vill hitta på mycket saker, glöm inte bort att barnens ben är små och orkar inte lika mycket. Lugna ner tempot och låt barnen få vara med på deras villkor.

2. Reka bra leksaks- och godisbutiker och badställen eller lekparker

Barn uthärdar ofta långa promenader eller sightseeingutflykter om de kan se fram emot belöningar utmed vägen. Reka innan efter barnaktiviteter. Glöm inte att stenar kan vara diamanter och en fontän en lyckobrunn. Var kreativ och lek med dina barn längst vägen.

3. Informera om planerna för dagen

När man är på semester så kanske man vill ta dagen som man kommer. Det går inte riktigt med barn som gärna vill ha struktur och veta i förväg vad de ska göra och hålla sig till den rutten. Ibland får man lägga sin egen lusta på vänt och låta dagen flyta med.

Var öppen för om något oväntat fångar dina barns nyfikenhet. Kanske var det en fontän som var det roligaste på utflykten. Ta tillfället i akt och njut av stunden och låt nyfikna händer och blickar få njuta av stunden. Med bekväma skor, keps för solen och extra ombyten kan inget gå fel. Bildkälla

4. Bekvämlighet

Se till att barnen får med sig bekväma skor och passande kläder för destinationen. Extra kläder om man ramlar och blir blöt eller råkar kissa ner sig. En favoritleksak eller filt kan vara helt avgörande för ett barns trivsel och sömn.

5. Lägg pengar på bra hotell och mat

En trygghet när man reser med barn är att få barnvänligt hotell, där barnen faktiskt är tillåtna att tjoa och stimma på rummet. Där det finns barnmeny och barnfilmer på rummet. Efter en lång restur underlättare det mycket för familjen om ni köpt så att rummet har tillgång till frukt eller snacks vid ankomst.

Fler tips hittar du på Expresen: 11 tips för att få barnen att trivas på resan | Allt om Resor

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *