Topp 10 – Bästa städerna att bo i för barnfamiljer

Ny studie visar vilka städer och länder som är de bästa att bo i för familjer. Datan innehåller värden från 150 städer runt om i världen. Studien visar data som analyserar livskvalitén i städer, familjelagstiftning och lokala opinionsundersökningar för föräldrar som berör trygghet och generellt hur familjevänligt det är. 

Bästa städerna att bo i för familjer 2020 i Sverige och runt om i världen

Samtliga nordiska länder ligger i topp på bästa städerna för familjer att bo på 2020! Helsingfors, Finland är enskilt bästa staden i världen, som ingår i undersökningen. Därefter följer i ordningen Oslo, Norge, Köpenhamn, Danmark, Stockholm Sverige, Reyjakvik, Island. Kanada och Sverige är de länder som lyckas kvalicifiera in sig på listan 10 topp av två städer som är bäst i att bo på för barnfamiljer i världen! 

Topp 10 – Stockholm och Göteborg kvalificerar sig in på listan bästa städer att bo i för barnfamiljer i världen

Datan innehåller värden från 150 städer runt om i världen, och har följande faktorer: prisvärt boende, dagligautgifter (fördelat på inkomst), arbetslöshet (%), utbildning, trygghet, rörlighet, luftkvalitet (µg/m3), sjukvård, barns aktiviteter, betald föräldraledighet (dagar) och familjeinkludering.

Studien är indelad i 3 kategorier: livskvalitet, familjelagstiftning och föräldraundersökning. De här kategorierna är i sin tur indelade i 13 faktorer som bestämmer hur väl en stad lämpar sig för familjer.

– Livskvalitet: Boendepriser, Levnadskostnader enligt inkomst,, Arbetslöshet (%), Utbildning, Säkerhet, Mobilitet, Luftkvalitet (µg/m3), Hälso- och sjukvård, Aktiviteter för barn.
Familjelagstiftning: Betald föräldraledighet (dagar), Familjeinkludering.
Föräldraundersökning: Områdessäkerhet, Familjevänlighet.

Topp 10 bästa städerna att bo på i världen

  1. Helsingfors
  2. Quebec
  3. Oslo
  4. Munchen
  5. Köpenhamn
  6. Stockholm
  7. Reykjavik
  8. Calgary
  9. Montreal
  10. Göteborg

Läs mer om studien här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *